English Nederlands Français

Tijdens mijn eigen judocarrière was ik vooral bezig om zelf zo goed mogelijk te worden. Toch gaf ik ook toen tussendoor regelmatig judoclinics, ik doe dat sinds 1996.

Sinds 2005 ben ik gediplomeerd judoleraar en ben ik steeds meer gaan lesgeven. In 2011-2012 was ik in dienst van de Judo Bond Nederland als bondscoach van de meiden tot 17 jaar en tot 20 jaar.

Ik heb in mijn carrière veel judokennis en -ervaring opgedaan. Ik ben altijd bezig geweest om mijn judospel te verbeteren, zoeken naar technische aanpassingen, nieuwe varianten en oplossingen voor moeilijke tegenstanders. Ik heb over de hele wereld getraind om te kunnen omgaan met verschillende judostijlen.

Ook van mijn eigen trainer Chris de Korte heb ik in 20 jaar training veel kunnen leren. Hij reist al 50 jaar regelmatig naar Japan, is 9e dan en heeft vele kampioenen voortgebracht.

Tijdens mijn carrière heb ik mijn eigen judosysteem uitgewerkt om in elke situatie, tegen elke tegenstander met een passend strijdplan de mat op te kunnen stappen.

Nu gebruik ik al die bagage om anderen beter te maken. Dit kan op elk niveau zijn, van jong tot oud, van volkomen beginner tot wereldtop.