English Nederlands Français

Al ruim vijftien jaar geef ik regelmatig clinics aan judoka's. Meestal bij judoclubs, soms bij trainingsstages of andere evenementen. Het zijn altijd bijzondere dagen met veel plezier voor alle deelnemers.

Elke clinic is weer anders. Soms zijn het de allerkleinsten die de mat op gaan, een andere keer is het een groep doorgewinterde wedstrijdjudoka's. Iedereen wordt op zijn wenken bediend, want alle facetten van het judo heb ik doorlopen. Als klein mannetje was ik zelf zenuwachtig voor mijn bandexamen of clubkampioenschap. Als topjudoka ken ik ondertussen alle stijlen van het mondiale judo en heb ik vele medailles gewonnen op EK, WK en Olympische Spelen.

De kleinste judoka's leren spelenderwijs de judobewegingen en krijgen de kans om een wedstrijd tegen een Olympisch kampioen te maken. Natuurlijk gaat niemand naar huis zonder foto en handtekening, maar dat geldt uiteraard ook voor de ouderen.

Bij de jeugdjudoka's behandel ik de belangrijke basisvaardigheden van het judo. Er is zoveel te winnen met eenvoudige verbeteringen, maar dan moet je het wel zien! Door uitgebreide ervaring en zelf tienduizenden keren trainen, kan ik snel en duidelijk aangeven waar de winst te behalen is.

Bij de ervaren judoka's kan ik me helemaal uitleven. Specifieke wedstrijdtechnieken die ik ontwikkeld heb, kan ik in detail behandelen. Soms ogenschijnlijk kinderlijk eenvoudig, soms uitermate spectaculair. Alles is in de harde praktijk getest en geperfectioneerd.

Ook voor complete beginners is een judoclinic leuk. Kennismaken met judo is een bijzondere ervaring. In een judopak de mat op stappen is al apart, laat staan iemand vastpakken om hem of haar proberen te werpen.

Een judoles voor nieuwelingen begint met een eenvoudige warming-up. Vervolgens besteed ik aandacht aan het valbreken: hoe val je zonder een centje pijn? Daarna komen de basishandelingen van het judo aan bod, zoals het vastpakken, werpen en een houdgreep maken.

Fanatiekelingen kunnen desgewenst met elkaar of met mij de strijd aangaan. Lukt het jou om een olympisch kampioen te vloeren? Of lig je plots bovenop mijn schouders...?

De inhoud van elke clinic kan anders zijn, elke groep heeft zijn eigen kenmerken en wensen, maar veiligheid en plezier staan altijd voorop! Ik heb een ruime ervaring in het geven van clinics en judolessen en ben gediplomeerd judoleraar.

Elke gelegenheid en elke groep vraagt zijn eigen aanpak. De opzet kan variëren van honderden judoka's in meerdere groepen tot tien beginners op de mat.

Judopakken en judomatten zijn door mij te regelen.

Ik neem apparatuur mee om de clinics te ondersteunen met videomateriaal. Deelnemers mogen het zelf tegen mij opnemen en aan het einde krijgt iedereen een gesigneerde handtekeningkaart mee. Voor de kinderen is één handtekening meestal niet genoeg, ik signeer desgewenst hun judopak, band, judopaspoort, etc.

In feite is elke clinic maatwerk. De kosten kunnen dan ook variëren. Heb je interesse of vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.